Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Droomt u ervan uw eigen zwembad in de achtertuin te hebben? Veel mensen willen een plek om te ontspannen na lange dagen op het werk of om zich te verfrissen in de zomerzon. Een bovengronds zwembad maakt deze droom gemakkelijk te verwezenlijken. Met betaalbare, snel te installeren opties, kan een bovengronds zwembad een geweldige aanvulling zijn op uw achtertuin landschap.

Misschien heeft u vragen voordat u een bovengronds zwembad aanschaft om met uw gezin van te genieten. Misschien vraagt u zich af hoeveel werk het is om een bovengronds zwembad aan te leggen en te onderhouden. Als u nog niet klaar bent om in deze droom te duiken, lees dan verder voor meer informatie over bovengrondse zwembaden.

We zullen de volgende vragen behandelen in deze bovengrondse zwembad koopgids:

Waar moet u uw bovengronds zwembad plaatsen?
Welke maat bovengronds zwembad is het beste voor uw achtertuin?
Moet u een aluminium, hars, of hybride bovengronds zwembad kopen?
Welke zwembaduitrusting hebben bovengrondse zwembaden nodig?
Wat is de installatieprocedure voor bovengrondse zwembaden?
Hoe kunt u accessoires gebruiken om bovengrondse zwembaden te verfraaien?
Welke terraskeuzes werken goed voor bovengrondse zwembaden?
Waar moet u uw bovengronds zwembad plaatsen?
Een bovengronds zwembad kan voor uren ontspanning zorgen en vele landschappen verfraaien. Om het plezier te maximaliseren en het onderhoud te beperken, dient u de juiste plaats voor uw zwembad te kiezen. Bij het kiezen van een locatie voor uw bovengronds zwembad, moet u rekening houden met verschillende factoren.

Hoe groot is uw tuin?
Zwembaden variëren in grootte, en in grotere tuinen kunnen grote bovengrondse zwembaden worden geplaatst. Natuurlijk wilt u een vlak terrein om uw zwembad te installeren. Heuvelachtige of rotsachtige gebieden vereisen meer werk om de tuin klaar te maken voor de installatie van uw zwembad.

Zon of schaduw: wat heeft uw voorkeur?
Ook omgevingsfactoren spelen een rol. Wilt u uw zwembad op een zonnige of schaduwrijke plaats? Deze keuze hangt af van uw voorkeuren voor watertemperatuur en zwembadgebruik. Als uw zwembad in de schaduw ligt, blijft het koeler, maar moet u ook vaker bladeren uit het zwembad verwijderen. U moet ernaar streven uw zwembad op ten minste drie meter van een boom te plaatsen.

Wilt u een gemakkelijke toegang?
Wilt u uw zwembad in een hoek of dichter bij uw huis plaatsen? Dit hangt af van hoe u van plan bent uw zwembad te gebruiken en van het type landschap in uw achtertuin dat u wenst. De meeste zwembadbezitters willen het zwembad in de buurt van een looppad naar een huis of buitenbadkamer plaatsen, zodat het gemakkelijk toegankelijk is.

Gelden er voorschriften of beperkingen?
Houd ook rekening met de voorschriften van de gemeente of de eigenaar. Zorg ervoor dat het type en de grootte van uw zwembad is toegestaan door de voorschriften voor uw huis.

Bovengrondse zwembad
Welke maat bovengronds zwembad is het beste voor uw achtertuin?
Bovengrondse zwembaden variëren van kleine modellen met een diameter van 12 voet tot ronde zwembaden met een diameter van 3 meter of ovale zwembaden van 20 x 40 meter. Grotere tuinen kunnen geschikt zijn voor uitgebreide zwembaden, maar de grootte van het zwembad dat u kiest moet afhangen van het overwegen van verschillende factoren.

Hoe bent u van plan het zwembad te gebruiken?
Als u baantjes trekt, wilt u een lang zwembad. Maar als u liever luiert op een vlot, biedt een klein zwembad misschien voldoende ruimte om te ontspannen.

Hoeveel tijd heeft u om schoon te maken?
Grotere zwembaden vragen meer tijd om schoon te maken. Bovendien zijn voor een groter watervolume meer chemicaliën nodig, waardoor de kosten voor het onderhoud van het zwembad toenemen.

Hoeveel mensen zullen uw zwembad tegelijk gebruiken?
Als u een groot gezin hebt of vaak gasten ontvangt, wilt u een zwembad dat groot genoeg is om iedereen te laten genieten. U wilt geen overvol gevoel, dus kies een zwembad dat iedereen voldoende ruimte geeft om te ontspannen.

Moet u een aluminium, hars of hybride bovengronds zwembad kopen?
Bij het kiezen van een bovengronds zwembad, moet u overwegen welk zwembadontwerp het beste bij uw budget en achtertuin past. Tegenwoordig zijn er drie soorten bovengrondse zwembaden: aluminium, hars en hybride.

Aluminium Bovengrondse Zwembad
Een aluminium zwembad kan een minder dure bovengrondse zwembad optie zijn in vergelijking met hars modellen. Sommige aluminium zwembaden integreren staal ook. Aluminium corrodeert dus het is niet geschikt als u van plan om een zoutwater filtratie-systeem.

Aluminium Boven Grondpool, Binnenplaatspool
Hars Bovengrondse Pool
Hars roest niet, corrodeert niet, en wordt niet zo heet als andere zwembad materialen. Het is zowel lichter en stijver dan staal. Dit maakt hars zwembaden een duurzame, minder onderhoud optie.

De flexibiliteit van spuitgegoten hars betekent dat u bochten, bogen, en andere details op uw zwembad die misschien niet mogelijk zijn met andere materialen te bereiken. Hars vermindert ook de montagetijd dankzij het stevige klikproces dat het gebruik van hardware minimaliseert. De meeste kunsthars zwembaden hebben stalen wanden voor extra stevigheid. Hars zwembaden zijn de duurste bovengrondse zwembad optie.


Zwembad kopen? Dan ben je hier bij ons aan het juiste adres! Na een paar hittegolven en heel wat vragen van onze klanten, hebben we beslist om vanaf 2021 ook een gamma zwembaden toe te voegen. We kiezen bewust voor het merk EXIT omwille van hun kwalitatief hoogstaande aanbod en service.